Magis Circle: ontdek jouw spiritualiteit

do 29 aug 2024
Magis Circle: ontdek jouw spiritualiteit 2

Ben je op zoek naar meer rust, focus en betekenis in je leven? In de vijf avonden van Magis Circle ontdek je hoe je keuzes kunt maken die écht bij je passen, hoe je meer innerlijke rust vindt en hoe je betekenisvolle relaties opbouwt.

Ben je op zoek naar meer rust, focus en betekenis in je leven? In de vijf avonden van Magis Circle ontdek je hoe je keuzes kunt maken die écht bij je passen, hoe je meer innerlijke rust vindt en hoe je betekenisvolle relaties opbouwt.

Voor iedereen tussen 18 jaar tot thirtysomething.

Wat is een Magis Circle?

Een groep van ongeveer zes tot acht mensen, die vijf keer samenkomen om te ontdekken hoe zij op een dieper niveau kunnen leven.

Centraal in deze avonden staat de spiritualiteit van Ignatius van Loyola. Je ontdekt dat die spiritualiteit verschillende handvatten biedt die je helpen te luisteren naar de diepte van je hart, je verlangens en je persoonlijke ervaring.

We starten eind oktober.

In Leuven (Engels en Nederlands), Brussel, Antwerpen, Drongen, Amsterdam, Dordrecht, Ede. Ook online (Engels en Nederlands).

Deelnemen aan een Magis Circle is gratis.

Wat kun je verwachten?

  • Vind jouw richting: Ontdek hoe je vanuit je diepste verlangens keuzes kunt maken die écht bij je passen. Ignatiaanse spiritualiteit helpt je om helderheid te krijgen over je doelen en levenspad.
  • Meer rust en balans: Leer hoe je met eenvoudige dagelijkse reflectie meer innerlijke rust kunt vinden, zelfs te midden van drukte en onzekerheid.
  • Omgaan met onzekerheid: Voel je je soms overweldigd door de keuzes en onzekerheden van deze fase in je leven? Ontdek hoe de ignatiaanse spiritualiteit je kan helpen om vertrouwen te vinden, ook als je nog niet alle antwoorden hebt.
  • Leef betekenisvoller: Je dagelijkse bezigheden en relaties winnen aan betekenis als je leert “God te vinden in alle dingen.” Magis Circle helpt je om je leven in een breder perspectief te zien en vervulling te vinden in wat je doet.
  • Groei in zelfkennis: Ontdek op een diep niveau wie je bent en wat je beweegt. Deze spiritualiteit helpt je om je sterke en kwetsbare kanten te omarmen, en met meer compassie naar jezelf te kijken.
  • Maak een verschil: Ignatiaanse spiritualiteit gaat over meer dan jezelf. Het gaat over het bijdragen aan de wereld om je heen en het ontdekken van hoe jij een verschil kunt maken.

Waarom zou je meedoen?

Deze avonden zijn een kans om stil te staan, op adem te komen en om met leeftijdsgenoten na te denken over wat echt belangrijk is. Het is een moment voor jou om te ontdekken hoe je vanuit rust en vertrouwen je keuzes kunt maken, en meer betekenis kunt vinden in alles wat je doet. Sluit je aan bij andere jonge mensen en geef jezelf de kans om dieper te leven.

Afgelopen 500 jaar heeft de ignatiaanse spiritualiteit miljoenen mensen geholpen zin en betekenis te vinden en hun relatie met God te verdiepen.

Laat je inspireren door Ignatiaanse spiritualiteit – ontdek een leven met meer richting, rust en diepgang.

Hoe doen we dat?

Leidraad voor de Magis Circle is het boek van Nikolaas Sintobin: Op het kompas van de vreugde. Deze titel geeft meteen veel weg: we gaan samen op zoek naar een duurzame vreugde en hoe je die als richting kunt gebruiken om je leven op af te stemmen. Dit boek verschijnt in de loop van oktober.

Voorafgaand aan de avonden lees je de opgegeven hoofdstukken uit het boek. Tijdens de avond zelf wisselen we daarover met elkaar uit, in een sfeer van openheid, luisterbereidheid en vertrouwen. De methode die we gebruiken noemen we het luistergesprek of de contemplatieve dialoog. We gaan niet met elkaar in discussie, maar luisteren naar elkaars ervaringen. In een eerste deelronde vertel je over wat je geraakt heeft in de lectuur. In een tweede ronde geef je de groep terug wat je geraakt heeft in de input van de anderen. We drinken daarna samen nog een glaasje.

Waar zijn deze groepen?

We starten met groepen in Antwerpen, Brussel, Leuven, Drongen, Amsterdam, Dordrecht en Ede. Ook is er een online Magis Circle. Houd ons Instagram-account in de gaten, want mogelijk volgen nog meer steden. De avonden starten ergens in oktober/november, in overleg met iedereen die deelneemt. Op een doordeweekse avond.

Hoe doe ik mee?

Voor meer info stuur je een e-mail naar: info@gclvlaanderen.be.

Wil je zelf een Magis Circle organiseren?

Stuur een e-mail naar timmermans.elc@jezuieten.org.

Magis Low Lands organiseert de Magis Circle in samenwerking met GCL Vlaanderen en GCL Nederland. GCL staat voor: Gemeenschap van Christelijk Leven. GCL-leden ontmoeten elkaar op regelmatige basis in kleine groepjes om te bidden en uit te wisselen. Door te luisteren naar elkaar groeien we in begrip van onszelf en van anderen, verdiepen we onze verbondenheid met God en ontdekken we hoe God ieder van ons op een unieke manier roept om zijn liefde te beantwoorden. Lees hier meer over GCL.

Over het boek dat we lezen

In Op het kompas van de vreugde hertaalt jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin eeuwenoude christelijke wijsheid van Ignatius van Loyola (1491-1556), stichter van de jezuïeten. Kun je je laten leiden door vreugde in een wereld die van de ene crisis in de andere rolt? Dit boek laat zien dat je met vreugde op reis kunt gaan. Ignatius van Loyola biedt een beproefde methode om het Evangelie te ervaren in je gewone leven. Dit boek vertelt hierover, vertrekkend bij vragen als: Wat is echte innerlijke vrijheid en hoe kan je daarin groeien? Hoe kan je intenser leven in voorspoed en in tegenspoed. Nikolaas Sintobin staat bekend om zijn heldere en eenvoudige schrijfstijl. Zijn boeken (o.a. ‘Levenslessen’ en ‘Bidden met de Bijbel’) zijn vertaald in twaalf talen en ontvingen meerdere prijzen.
Magis Circle: ontdek jouw spiritualiteit 1

Wat doen wij? 4

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel